0
(0)
دوخت دامن پلیسه

صفر تا صد دوخت دامن پلیسه با پارچه پلیسه

جدول محتوا

دامن پلیسه یکی از لباس‌های ترند در دو سال اخیر بوده که در فصول گرم سال طرفداران زیادی پیدا کرده است. به همین دلیل در این مطلب دوخت دامن پلیسه را به شما آموزش خواهیم داد تا از ترندهای دنیای مد عقب نمانید. این نوع دامن در طراحی‌های مدرن و رسمی بسیار پرطرفدار است. از انتخاب پارچه مناسب تا نحوه دوخت دقیق کمر دامن پلیسه، هر مرحله نقش مهمی در دستیابی به یک دامن پلیسه‌ای زیبا دارد.

مقدار پارچه برای دامن پلیسه

برای محاسبه مقدار پارچه مورد نیاز برای دوخت دامن پلیسه، عواملی مانند قد دامن، دور باسن، تعداد پیلی‌ها و پهنای هر پیلی تأثیرگذار هستند. به‌طور کلی، مقدار پارچه مورد نیاز برای دامن پلیسه برابر با دو برابر قد دامن به‌علاوه ۱۰ سانتی‌متر برای برش کمر است. همچنین در دامن‌های نیم کلوش از یک قد دامن به اضافه دو سوم دور کمر و در دامن‌های تمام کلوش از دو قد دامن به اضافه دو سوم دور کمر پارچه استفاده می‌شود.

دوخت دامن پلیسه با پارچه پلیسه

برای دوخت دامن پلیسه با پارچه پلیسه، باید مراحل مختلفی را طی کنید تا دامن شما به شکلی بی‌نقص و زیبا درآید. انتخاب پارچه پلیسه مناسب، بسیار حائز اهمیت است. انتخاب دامن نیم کلوش و پارچه‌هایی که دارای ساختار پلیسه طبیعی هستند، برای دوخت دامن پلیسه، گزینه بهتری هستند؛ زیرا باعث می‌شوند پیلی‌ها بر روی تن شما به خوبی ایستاده و شکل بگیرند.

رسم الگو:

در مرحله اول الگوی دامن نیم کلوش را روی کاغذ رسم کرده و دور آن را قیچی می‌کنیم.

 

دوخت دامن پلیسه
دوخت دامن پلیسه

مشخص کردن جای پیلی‌ها:

حالا می‌خواهیم مقدار پیلی‌ها و جای پیلی‌ها را روی دامن مشخص کنیم. برای این کار، ابتدا دامن کلوش را از وسط تا کرده و خط وسط را علامت می‌زنیم. سپس دامن کلوش را روی خط وسط قرار داده و الگویمان را تا می‌کنیم. همین کار را برای قسمت سمت چپ نیز انجام می‌دهیم.

تعیین خط‌ها:

حالا باید این خط‌ها را مشخص کرده و بنویسیم که این خطوط در کدام قسمت دامن قرار می‌گیرند. خط وسط را خط پهلوی دامن، خط سمت راست برای وسط جلو و خط سمت چپ را برای وسط پشت ذر نظر می‌گیریم. همچنین خطی که بین پهلو و وسط جلو قرار دارد، برای روی ران پا و خط سمت پشت نیز برای پشت ران پا خواهد بود. سپس روی الگوها را شماره‌گذاری می‌کنیم.

 

دوخت دامن پلیسه با پارچه پلیسه

قیچی کردن:

در مرحله بعدی، خط‌ها را قیچی کرده و وسط این خطوط، اضافه‌های پیلی را در نظر می‌گیریم. بعد از برش، کاغذی زیر آن می‌چسبانیم و اضافه‌های پیلی دوقلو را بیرون می‌دهیم. حالا باید مقدار اضافه‌های پیلی دوقلو را محاسبه کنیم. چهار برابر اندازه به دست آمده را برای اضافه‌های پیلی دوقلو از خط بیرون برده و علامت می‌زنیم. سپس وسط پیلی را مشخص کرده و یک خط هاشوری روی آن می‌کشیم.

دوخت دامن پلیسه کمر کش
دوخت دامن پلیسه کمر کش
دامن پلیسه با پارچه پلیسه
دامن پلیسه با پارچه پلیسه

قرار دادن روی خط هاشور

  • حالا باید لب الگو تا شده را روی خط هاشور قرار دهیم. در حین انجام این کار باید دقت کنیم که هیچ‌چیز بالا و پایین نشود و همه چیز در راستای کار باشد. سپس با چسب آن را فیکس کرده و در ادامه، مثل سمت مقابل، سمت دیگر الگو را تا کرده و روی خط هاشوری که کشیدیم قرار می‌دهیم. بعد از این کار، اضافه‌های بالای الگو را با قیچی اصلاح می‌کنیم.

قیچی کردن خط‌ها

  • در مرحله بعد، همین کار را برای دو خطی که در سمت پشت الگو وجود دارند، انجام می‌دهیم. بعد از انجام این مراحل، تمام خط‌ها را قیچی کرده، اضافه‌های پیلی را در نظر می‌گیریم و پیلی‌ها را روی خط وسط خوابانده و تکه بعدی را در کنار آن می‌چسبانیم و در حالت بسته قرار می‌دهیم. سپس خطوط بالای کمر و پایین دامن را دوباره با قیچی اصلاح می‌کنیم.

علامت‌گذاری

  • الگوی دامن در حال حاضر دارای سه پیلی دوقلو است، اما هنوز پیلی‌های وسط جلو و وسط پشت را در نظر نگرفته‌ایم. برای پیلی وسط جلو و پشت، باید اندازه‌ای که برای پیلی‌ها در نظر گرفته‌ایم را از خط بیرون برده و آن را علامت‌گذاری کنیم. به عنوان مثال، اگر برای پیلی‌های دوقلو ۸ سانت در نظر گرفته‌ایم؛ از این اندازه، نصف آن یعنی ۴ سانت را بیرون برده و خط را رسم می‌کنیم. سپس الگوی دامن را تا کرده و بالای آن را با قیچی اصلاح می‌کنیم. همین کار را برای وسط پشت نیز انجام می‌دهیم.

نکته مهم

  • نکته مهم در این مرحله این است که وسط جلو باید روی دولای بسته پارچه و وسط پشت روی دولای باز پارچه قرار بگیرد. این کار برای زمانی است که شما بخواهید الگو را روی پارچه بیاندازید. اگر پارچه شما کم آمده، می‌توانید دامن را به دو قسمت تقسیم کنید؛ اما دقت داشته باشید که دامن را از جایی قیچی کنید که برش‌ها دیده نشود؛ برای مثال یکی از پیلی‌ها را در نظر گرفته و لای درز داخلی آن را قیچی کنید تا الگوتان به دو قسمت تقسیم شود و بتوانید روی پارچه برش بزنید. در این حالت، درز داخلی قابل مشاهده نخواهد بود.

مشاهده این ویدئو را به شما پیشنهاد می‌کنیم!

همچنین شما می‌توانید از طریق لینک زیر به دوره‌های آموزشی رایگان آکادمی خیاطی مهناز بخشایشی دسترسی داشته باشید:

تکنیک‌های طلایی پلیسه کردن برای دوخت دامن پلیسه

هنگام دوخت دامن پلیسه با پارچه پلیسه، دو نکته کلیدی وجود دارد که باید از همان ابتدا به آن توجه کنید. اول اینکه، باید تصمیم بگیرید پهنای هر پلیسه را چند سانتی‌متر می‌خواهید در نظر بگیرید. دوم اینکه، آیا می‌خواهید پهنای پلیسه‌ها از بالا تا پایین کاملاً یکسان و یکنواخت باشد یا خیر؟ در این آموزش، پهنای هر پلیسه در طول دامن را کاملاً یکنواخت و یک‌دست در نظر می‌گیریم.

تکنیک‌های طلایی پلیسه کردن برای دوخت دامن پلیسه
تکنیک‌های طلایی پلیسه کردن برای دوخت دامن پلیسه
دوخت دامن پلیسه

قدم 1: 

برای شروع آموزش خیاطی آسان، پهنای هر پلیسه را ۳ سانتی‌متر در نظر می‌گیریم. یعنی پلیسه‌ای که می‌خواهم در پایان کار داشته باشم، باید دقیقاً ۳ سانتی‌متر پهنا داشته باشد (شما می‌توانید اندازه دلخواه خود را در نظر بگیرید).

قدم 2:

با در نظر گرفتن این ابعاد، روی کاغذ الگو شروع به علامت‌گذاری می‌کنیم. به این صورت که از لبه کاغذ به اندازه ۳ سانتی‌متر به داخل می‌آییم و این علامت را در تمام طول کاغذ، بالا و پایین، تکرار می‌کنیم. سپس این علامت‌ها را با خطوطی موازی از بالا تا پایین به یکدیگر وصل کرده تا الگوی اولیه برای پلیسه‌ها آماده شود.

قدم3:

در این مرحله از دوخت دامن فون، زمان آن رسیده است که این خطوط را به صورت پیلی روی هم تا کنیم. ابتدا خط اول را تا کرده و روی خط دوم قرار می‌دهیم، سپس خط بعدی را روی خط بعدی تا می‌زنیم و این روند را تا انتها ادامه می‌دهیم تا همه خطوط به صورت پیلی منظم دربیایند.

قدم 4: 

در گام بعدی، باید پارچه مدنظر را داخل پیلی‌ها قرار دهیم. پارچه‌ای که برای دوخت دامن پلیسه در نظر گرفته‌ایم را باید با دقت زیاد داخل پیلی‌ها قرار دهیم و لبه پارچه را با سنجاق به میز خیاطی ثابت می‌کنیم تا هنگام کار جابه‌جا نشود. سپس با استفاده از خط‌کش، پارچه را به داخل پیلی هدایت می‌کنیم. توجه داشته باشید که پارچه باید کاملاً تا انتهای خط داخلی برسد و همانجا اتو شود.

قدم 5: 

این روند را برای تمام پیلی‌های بعدی نیز تکرار می‌کنیم. در پایان کار، زمانی که تمام پیلی‌ها سر جای خود قرار گرفتند، پارچه را با اتو یا بخار اتو خط می‌اندازیم. سپس سنجاق‌ها را به دقت جدا کرده و کاغذ زیر پیلی‌ها را بیرون می‌کشیم.

قدم6: 

نتیجه نهایی کار، پلیسه‌هایی است کاملاً مرتب و منظم که به زیبایی روی هم تا شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چقدر اين مقاله براى شما مفيد بود؟

امتیاز از راست به چپ (چپ بیشترین امتیاز)

ميانگين امتياز 0 / 5. تعداد امتياز: 0

اولین كسى باشيد كه امتياز مى دهد!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *